Atheneums blog

For nu: Farvel, men lad os læse til lyset går ud

Dette skal være Uta Menthes sidste blogindlæg. Atheneum er desværre stillet til at skulle lukke, økonomiens løkke er begyndt at stramme til, og hvis kvælning skal undgås, må der skrappe midler til. Og det betyder farvel til både boghandlere og bloggere. Sørgmodigt gik jeg derfor ind i butikken for at snakke lidt med de ansatte og købe en bog, jeg endnu ikke vidste eksisterede.  

En omsorgsfuld københavnerroman

 

Københavns nye forfatterskole

 

Fifty Shades, men realistisk

Dette indlægs emne er ligesom sidste gang forelskelsen. Denne gang drejer det sig ikke om at elske fra afstand, men om den nære personlige lidenskab. Det er lige på og hårdt, når hovedpersonen i De elskende møder kærligheden, og den sætter sig i kødet.

Wenerid, min valentin

I den vintermørke februar er det meningen, at vi skal fejre de varme hjerter på Valentinsdag. Vi glæder os ved kærlighed, som sejrer imod alle odds og hvis vi har en hjertenskær begaver vi denne med symboler på vores troskab i form af chokolade, blomster og måske digte. 

"Det værste menneske er et kedsommeligt menneske"

Vi befinder os i kejserriget Østrig midt i det 19. århundrede. Byen er Wien – på den tid Europas blomstrende hovedsæde for kunst, musik, videnskab og skønhed. I bogen møder vi Shahen af Persien, en dameglad baron, det hemmelige politi og ”en kvinde af folket”, som går under navnet Mizzi. Hvad der følger er en både munter og ironisk fortælling om menneskets næsten ukuelige jagt på eventyret.

Uta Menthes ønskeliste

Det er blevet den tid igen.

Mørket har sænket sig over landet, vejret er koldt og fugtigt, og alle længes vi efter at blive færdige for i år og få ferie. I juletiden vil vi helst gerne slappe af, men vi ender ofte med at stresse rundt.

Kære 'onkel' Pia

Jeg er midt i en flytning.

Jeg har mange flere ting, end man skulle tro. De fleste bærer på hengemte minder, og derfor beholder jeg dem.

You(g)hurt og hashtags

Atheneum har haft besøg af dansk litteraturs nyeste stjerneskud: Caspar Eric. Den danske presse kalder ham generationsdigter og internetpoet, og de er ret benovede. Jeg var dog selv lidt kritisk, da jeg hentede 7/11. Jeg mistænkte forfatteren for at ride på en bølge i tiden, og det er ikke altid det samme som kvalitet. Men jeg må indrømme, at jeg er blevet overbevist.

Vægtløs litteratur fra Italien

Mens solens sidste stråler trækker væk, læser jeg Italo Calvino: Marcovaldo eller Årstiderne i byen fra 1965.