Atheneums blog

En særlig socialrealisme

Lone Aburas har skrevet tre bøger om hverdagen. Hun beskriver den ikke subtilt, men går direkte i kødet på den: skærer den op, viser den frem, beskriver den for den læsende tilskuer. Det, der springer frem, er den ene middelmådigt utilstrækkelige menneskeskæbne efter den næste plus glimt af humoristisk kynisme, som er blevet udviklet og perfektioneret fra bog til bog.

Om dovenskab, fornøjelse og Freud

I torsdags var Lars Frost forbi Atheneum og fortælle om sin nye bog, Kongskilde NS 5100. Programmet startede med oplæsning, hvorefter værterne fra Universitetsradioens Tekstur spurgte ind til værket, og til slut fik også publikum mulighed for at få stillet nysgerrigheden med en masse spørgsmål.
 

Historiske anekdoter om en stædig kvinde

Sidste torsdag kom Stig Dalager til den kendte boghandel i Nørregade for at fortælle om sin anmelderroste bog, Det blå lys, og ikke mindst om bogens hovedperson, Marie Curie.

Stig Dalager læste flere spændende passager højt fra sin bog

Cola til morgenkompletten

I fredags var forskeren Nils Arne Sørensen fra Syddansk Universitet kommet for at fortælle morgenens publikum om colaens besværede vej ind på det danske læskedriksmarked i 1950’erne.

Søren og Søren og det bagtalte årti

To gange Søren mødte friske, veloplagte (og ikke mindst velklædte) op i boghandlen på Nørregade i morgens kl. 9 sharp. Professor emeritus Søren Schou og forfatteren Søren Ulrik Thomsen kom for at sætte lidt perspektiv på det bagtalte årti, Golden Days festivallen har taget omdrejningspunkt om. For var 1950’erne nu også så kedelige, normrettede og barske, som vi giver det skylden for?

Historier om professorvældet, omvendte cardigans og Poul Henningsen

Igen i morges var den kendte boghandel på Nørregade stuvende fuld af mennesker. Stolene slap hurtigt op, men hvor der er vilje, er der vej! Og hvem kan ikke nyde en onsdag morgen, hvor man bliver udstyret med kaffe, croissant og bevingede ord og morsomme anekdoter om 1950’erne – selv hvis man skal sidde på en skammel.

En hel generation på en enkelt morgen

Det var en fuld og summende boghandel, Lars Movin trådte ind i, i morges. Der var ikke en eneste stol i butikken ledig, og bagerst stod endda et par ihærdige mennesker op under hele foredraget med kaffe i hånden og et smil på læben.

 

 

Atheneum på briksen

Hvordan kan et land, der praler med at have verdens lykkeligste befolkning, få flere og flere borgere med psykiske problemer? Det gav Carsten René Jørgensen sit bud på i Atheneum torsdag d. 21. juni, hvor han talte om sin forskning og sin meget omtalte bog Danmark på briksen, som du kan læse mere om og købe her.

Demokratiet fra ende til anden

Torsdag d. 7. juni havde Atheneum besøg af den kendte demokratiforsker Mogens Herman Hansen, og der var godt fyldt op i boghandlen, da han kort, præcist og velformuleret hev højdepunkter frem fra demokratiets historie.

7 morgenmundfulde litteratur i boghandlen

Hver morgen fra 9.-16. sept. inviterede Atheneum Academic Books til morgenarrangementer i boghandlen i forbindelse med Golden Days festival, som i år handlede om 'tro'. Det blev til 7 morgenmundfulde oplæsninger, debat, foredrag, morgenkaffe og croissanter.