Atheneums blog

Uta Menthe til Golden Days

Så er Golden Days festivalen Krig N°1 slut for i år. Op til festivalen har der været mange gode arrangementer i Atheneum Academic Books, og stilen fortsatte, da det for alvor gik i gang her i september. Med kulturhistorikeren Martin Zerlangs flotte bog 1914 under armen har jeg været rundt omkring til nogle af de forskellige events.

Golden (Wake-Up) Days i Atheneum

Herren skal vide det, jeg ved det, og Academic Books ved det: At vågne om morgenen er (særligt på denne tid af året) svært. En anelse nemmere bliver det med tilstrækkelig motivation (læs: kaffe og noget at stå op til).

 

Cola til morgenkompletten

I fredags var forskeren Nils Arne Sørensen fra Syddansk Universitet kommet for at fortælle morgenens publikum om colaens besværede vej ind på det danske læskedriksmarked i 1950’erne.

Søren og Søren og det bagtalte årti

To gange Søren mødte friske, veloplagte (og ikke mindst velklædte) op i boghandlen på Nørregade i morgens kl. 9 sharp. Professor emeritus Søren Schou og forfatteren Søren Ulrik Thomsen kom for at sætte lidt perspektiv på det bagtalte årti, Golden Days festivallen har taget omdrejningspunkt om. For var 1950’erne nu også så kedelige, normrettede og barske, som vi giver det skylden for?

Historier om professorvældet, omvendte cardigans og Poul Henningsen

Igen i morges var den kendte boghandel på Nørregade stuvende fuld af mennesker. Stolene slap hurtigt op, men hvor der er vilje, er der vej! Og hvem kan ikke nyde en onsdag morgen, hvor man bliver udstyret med kaffe, croissant og bevingede ord og morsomme anekdoter om 1950’erne – selv hvis man skal sidde på en skammel.

En hel generation på en enkelt morgen

Det var en fuld og summende boghandel, Lars Movin trådte ind i, i morges. Der var ikke en eneste stol i butikken ledig, og bagerst stod endda et par ihærdige mennesker op under hele foredraget med kaffe i hånden og et smil på læben.

 

 

Jazzede tider

Atheneums samarbejde med Golden Days festivallen gør, at det vrimler med spændende mennesker i boghandlen i denne uge. I dag var det musikjournalisten Kjeld Frandsen, der kom på besøg og spillede numre fra 1950'ernes danske jazzscene til lyden af klirrende kaffekopper. Publikum blev nemlig udstyret med friskbrygget kaffe og nybagte croissanter, før Kjeld Frandsen fik dem til at slå ørene ud.

7 morgenmundfulde litteratur i boghandlen

Hver morgen fra 9.-16. sept. inviterede Atheneum Academic Books til morgenarrangementer i boghandlen i forbindelse med Golden Days festival, som i år handlede om 'tro'. Det blev til 7 morgenmundfulde oplæsninger, debat, foredrag, morgenkaffe og croissanter.