Atheneums blog

Kære 'onkel' Pia

Jeg er midt i en flytning.

Jeg har mange flere ting, end man skulle tro. De fleste bærer på hengemte minder, og derfor beholder jeg dem.

You(g)hurt og hashtags

Atheneum har haft besøg af dansk litteraturs nyeste stjerneskud: Caspar Eric. Den danske presse kalder ham generationsdigter og internetpoet, og de er ret benovede. Jeg var dog selv lidt kritisk, da jeg hentede 7/11. Jeg mistænkte forfatteren for at ride på en bølge i tiden, og det er ikke altid det samme som kvalitet. Men jeg må indrømme, at jeg er blevet overbevist.

En lille en med tegninger

Jeg har læst Marens tegneserie, som jeg skrev om i sidste uge.

Den hedder Ellers går det godt.

Den er lige genudkommet.

Den handler om Maren og Marens mand og om deres tre børn og om ost.

Alt det vigtige.

Maren Uthaug - læst og anmeldt

Den 26. juni kommer forfatterinde og tegneserieskaber Maren Uthaug i Atheneum og taler med radioværterne fra Litteraturmagasinet Tekstur om sin karriere. I den forbindelse har jeg læst hendes debutroman Og sådan blev det.

Levende litteratur i tung indpakning

Adam Drewes kampestensroman Radio er skrevet i årene 1999-2005 og fortæller i to spor om forfatterens rejse gennem liv og karriere. Venstre side er åben fragmentarisk dagbogslitteratur. Højre side dokumenterer Drewes vej fra Litteraturvidenskab til Forfatterskolen til førstepladsen i de Nordiske Mesterskaber i poetry slam.

En særlig socialrealisme

Lone Aburas har skrevet tre bøger om hverdagen. Hun beskriver den ikke subtilt, men går direkte i kødet på den: skærer den op, viser den frem, beskriver den for den læsende tilskuer. Det, der springer frem, er den ene middelmådigt utilstrækkelige menneskeskæbne efter den næste plus glimt af humoristisk kynisme, som er blevet udviklet og perfektioneret fra bog til bog.

Litteraturen som lindring

Asta Olivia Nordenhof og Nanna R. Buch er to unge digterinder, der begge går helt tæt på det personlige.  På hver deres måde har de været igennem mangt og meget og er ved hjælp af skriften nået ud på den anden side stærkere og mere afklarede. Forleden var de forbi Atheneum, hvor de talte med værterne fra Tekstur om hvordan, det er at nærme sig livets op- og nedture gennem litteraturen.
 

Om dovenskab, fornøjelse og Freud

I torsdags var Lars Frost forbi Atheneum og fortælle om sin nye bog, Kongskilde NS 5100. Programmet startede med oplæsning, hvorefter værterne fra Universitetsradioens Tekstur spurgte ind til værket, og til slut fik også publikum mulighed for at få stillet nysgerrigheden med en masse spørgsmål.
 

Historiske anekdoter om en stædig kvinde

Sidste torsdag kom Stig Dalager til den kendte boghandel i Nørregade for at fortælle om sin anmelderroste bog, Det blå lys, og ikke mindst om bogens hovedperson, Marie Curie.

Stig Dalager læste flere spændende passager højt fra sin bog

Cola til morgenkompletten

I fredags var forskeren Nils Arne Sørensen fra Syddansk Universitet kommet for at fortælle morgenens publikum om colaens besværede vej ind på det danske læskedriksmarked i 1950’erne.