Atheneums blog

En omsorgsfuld københavnerroman

 

Fifty Shades, men realistisk

Dette indlægs emne er ligesom sidste gang forelskelsen. Denne gang drejer det sig ikke om at elske fra afstand, men om den nære personlige lidenskab. Det er lige på og hårdt, når hovedpersonen i De elskende møder kærligheden, og den sætter sig i kødet.

Wenerid, min valentin

I den vintermørke februar er det meningen, at vi skal fejre de varme hjerter på Valentinsdag. Vi glæder os ved kærlighed, som sejrer imod alle odds og hvis vi har en hjertenskær begaver vi denne med symboler på vores troskab i form af chokolade, blomster og måske digte. 

"Det værste menneske er et kedsommeligt menneske"

Vi befinder os i kejserriget Østrig midt i det 19. århundrede. Byen er Wien – på den tid Europas blomstrende hovedsæde for kunst, musik, videnskab og skønhed. I bogen møder vi Shahen af Persien, en dameglad baron, det hemmelige politi og ”en kvinde af folket”, som går under navnet Mizzi. Hvad der følger er en både munter og ironisk fortælling om menneskets næsten ukuelige jagt på eventyret.

Uta Menthes ønskeliste

Det er blevet den tid igen.

Mørket har sænket sig over landet, vejret er koldt og fugtigt, og alle længes vi efter at blive færdige for i år og få ferie. I juletiden vil vi helst gerne slappe af, men vi ender ofte med at stresse rundt.

Kære 'onkel' Pia

Jeg er midt i en flytning.

Jeg har mange flere ting, end man skulle tro. De fleste bærer på hengemte minder, og derfor beholder jeg dem.

Vægtløs litteratur fra Italien

Mens solens sidste stråler trækker væk, læser jeg Italo Calvino: Marcovaldo eller Årstiderne i byen fra 1965.

Rig trolddom

Nu er Golden Days festivalen lige ved at være på trapperne. Academic Books har trakteret med morgenforedrag i længere tid og fortsætter helt ind i september. Næste gang er det formanden for det danske Thomas Mann selskab, Morten Dyssel Mogensen, som den 29.

En lille en med tegninger

Jeg har læst Marens tegneserie, som jeg skrev om i sidste uge.

Den hedder Ellers går det godt.

Den er lige genudkommet.

Den handler om Maren og Marens mand og om deres tre børn og om ost.

Alt det vigtige.

Maren Uthaug - læst og anmeldt

Den 26. juni kommer forfatterinde og tegneserieskaber Maren Uthaug i Atheneum og taler med radioværterne fra Litteraturmagasinet Tekstur om sin karriere. I den forbindelse har jeg læst hendes debutroman Og sådan blev det.