Atheneums blog

Fifty Shades, men realistisk

Dette indlægs emne er ligesom sidste gang forelskelsen. Denne gang drejer det sig ikke om at elske fra afstand, men om den nære personlige lidenskab. Det er lige på og hårdt, når hovedpersonen i De elskende møder kærligheden, og den sætter sig i kødet.

Vægtløs litteratur fra Italien

Mens solens sidste stråler trækker væk, læser jeg Italo Calvino: Marcovaldo eller Årstiderne i byen fra 1965.

Uta Menthe til Golden Days

Så er Golden Days festivalen Krig N°1 slut for i år. Op til festivalen har der været mange gode arrangementer i Atheneum Academic Books, og stilen fortsatte, da det for alvor gik i gang her i september. Med kulturhistorikeren Martin Zerlangs flotte bog 1914 under armen har jeg været rundt omkring til nogle af de forskellige events.

Levende litteratur i tung indpakning

Adam Drewes kampestensroman Radio er skrevet i årene 1999-2005 og fortæller i to spor om forfatterens rejse gennem liv og karriere. Venstre side er åben fragmentarisk dagbogslitteratur. Højre side dokumenterer Drewes vej fra Litteraturvidenskab til Forfatterskolen til førstepladsen i de Nordiske Mesterskaber i poetry slam.

Forfatteren skaber sig

I denne omgang har jeg læst Mine møder med de danske forfattere af lad-os-bare-kalde-ham-Nielsen, også kendt som Claus Beck-Nielsen eller Das Beckwerk, i 2011 begravende sig selv, men i dag genopståen fra de metaforisk døde.

Mystik og mord

Så er bloggen i gang igen efter en lang juleferie! Jeg håber, I alle sammen har haft nogle skønherlige helligdage og har fået slappet af med en masse spændende litteratur.