Den fælles dagsorden og alle de andre. Ida Willig. Mark Blach-Ørsten.  9788759327166

Den fælles dagsorden og alle de andre

En nyhedsugeanalyse af medieindhold, mediebrug og medieforventninger
Ida Willig
Mark Blach-Ørsten

Nyhedsmediernes dagsorden er et vigtigt udgangspunkt for den demokratiske samtale i Danmark. Samtalernes kerne består af en begrænset mængde af fælleshistorier, som går igen på tværs af medieplatforme, og derudover en række historier, der lever og dør på forskellige platforme og i forskellige nicher. Så langt er journalister, politikere og borgere enige.

Der er imidlertid også en række sprækker i den fælles dagsorden. Borgerne prioriterer til en vis grad andre historier end journalister og politikere, og der kan spores forskelle i de tre gruppers syn på journalister og nyhedsmediers rolle. Samtidig bruges sociale medier i stigende grad til andre dagsordener eller til at kommentere aktivt på de historier, nyhedsmedierne vælger at dele.

Bogen går i dybden med nogle af de stofområder, som normalt får mindre opmærksomhed fra forskningens side, fx sportsjournalistik og kendisjournalistik. Desuden er der mere komplekse problemstillinger, såsom hvordan nyhedsmedierne beskriver finanskrisen og flygtninge/indvandrere, i fokus.

Den fælles dagsorden og alle de andre er den tredje bog, der baserer sig på analyser af medieindhold m.m. i nyhedsugen, uge 46. Bogen er skrevet af en lang række forskere fra journalistik og kommunikation på RUC og kombinerer analyser af medieindhold på tværs af nyhedsmedier og sociale medier vha. surveyanalyser af både journalister, politikere og mediebrugere.

Pris:265,50 DKK

Se bogens detaljer

  • Forlag: Samfundslitteratur
  • Udgivet: 2016
  • Sider: 339
  • Sprog: Andre
  • Type: pdf
  • ISBN: 9788759327166

E-bog

Vores e-bøger kan kun læses via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

Når du har købt en e-bog vil du modtage et link til download på "Min side" i listen over dine købte bøger. Du downloader din e-bog ved at klikke på linket. Linket skal aktiveres inden for en måned fra købsdagen.

Hvis du ikke tidligere har købt e-bøger hos os, læs da vores vejledning under Kundeservice, inden du benytter linket og downloader din e-bog. 

Rettigheder

Kopieringer: 10 copy-operations
Udskrivninger: 508 page-prints