Mørkelygten. Jesper Tynell.  9788759326428

Mørkelygten

embedsmænd fortæller om politisk tilskæring af tal, jura og fakta
Jesper Tynell

Embedsmænd skærer løbende tal, jura og faktuelle oplysninger til, så de bedst muligt sælger regeringens politik. Det fremgår af de mange dokumenter og op mod hundrede samtaler med embedsmænd, som Jesper Tynell baserer denne bog på. 
Som spillereglerne er i dag, er det tilmed deres pligt. De skal tjene ministeren og kan straffes for ikke at gøre det - også selvom det er tvivlsomt, om de dermed bryder loven eller taler usandt over for vælgerne og de folkevalgte.
Bogen giver et hidtil uset indblik i centraladministrationens metoder til at fremstille en sag som veloplyst, selvom afgørende dele bevidst bliver begravet i mørke. Nogle embedsmænd taler om, at de tager mørkelygten i brug.
2. udgaven af bogen er opdateret og udbygget på en række punkter.
Bl.a. med en udvidet systemanalyse, der fx inddrager det nye kodeks for embedsmænd og ser på, hvorfor undersøgelseskommissioner som regel er ude af stand til at placere ansvar i sager om lovbrud og vildledning af Folketinget. Metodekapitlet er også udbygget og inde i bogen er afslutningen på fx statsløsesagen nu med. Herudover har bogen fået tilføjet et helt nyt kapitel om markedsføringen af den nye offentlighedslov. En lov, der fjerner retten til indsigt i dokumenter, som dem Mørkelygten er baseret på.
 
Mørkelygten er tildelt FUJ-prisen og Blixen-prisen som 'Årets journalistiske bog.

Pris:299,00 DKK
Tilbudspris:225,00 DKK

Se bogens detaljer

  • Forlag: Samfundslitteratur
  • Udgivet: 2016
  • Sider: 413
  • Sprog: Dansk
  • Udgave: 2
  • ISBN: 9788759326428

Se lagerstatus


> Spar fragten - hent i butikken. Læs mere her.
> STUDIEPRIS - bedre priser til dig. Læs om STUDIEPRIS.
> Gavekort til bøger - giv en klog gave. Læs om Gavekort.