13 frihedstænkere

  • Center for Politiske Studier / CEPOS
  • 2008
  • Paperback
  • 224
  • dan
  • 1
  • 9788799192946
0

Antologi redigeret af Henrik Gade Jensen.
Bidragsyderne er Christopher Arzrouni, Otto Brøns-Petersen, Lars Christensen, Per Henrik Hansen, Mikael Jalving og Henrik Gade Jensen, hvoraf de fleste er kendte som liberale debattører.

Indlæggene spænder vidt fra økonomer og filosoffer til skønlitterære forfattere. Fælles for dem er, at de fremhæver den menneskelige frihed som en grundbetingelse for udfoldelse.

Bogen fortæller, hvordan 13 markante tænkere har fortolket frihedsbegrebet de sidste 500 år, og de enkelte afsnit beskriver spændvidden i friheden fra økonomi og politik til etik og lykke. Frihed har mange ansigter.

De 13 frihedstænkere, der præsenteres, er Nicoló Machiavelli, Thomas Hobbes, John Locke, David Hume, Adam Smith, Edmund Burke, Søren Kierkegaard, Laura Ingalls Wilder, F.A. Hayek, Karl Popper, George Orwell, Ayn Rand og Milton Friedman.

Tænketanken CEPOS vil med denne antologi over 13 markante frihedstænkere sætte skub i debatten om frihedens betydning for kultur og samfund.

»I mange år savnedes borgerlig-liberal tænkning i Danmark […] CEPOS gør dog en behjertet indsats for, at fremtiden bliver anderledes med den ny antologi 13 Frihedstænkere«
- Jesper Beinov, Berlingske.dk

»13 Frihedstænkere [er] en god gave: Den minder os om, hvad større tænkere så, når de tænkte og talte om frihed og dens fjender.«
-  Christian Bjørnskov, Punditokraterne.dk

»Det er en god bog […] Det er et godt initiativ, i og med at vi mangler en veloplagt og velfunderet relancering af en borgerlig-liberal tolkning af friheden. Antologien udfylder prisværdigt denne rolle.«
- Søren Hviid Pedersen, 180grader.dk

199,00 kr.