formler og ligninger trin 1, brikkerne til regning & matematik

  • Bernitt-matematik.dk
  • 2003
  • 32
  • dan
  • 1. udgave som E-bog
  • 9788792488084
0

Formler bruges når man skal regne noget bestemt ud. Formler bruges specielt meget i tekniske og finansielle fag. Anvendelse af formler som ligninger er i øvrigt en særlig metode til løsning af vanskelige regneopgaver.

Dette hæfte er lavet for den, der kender til at bruge formler. Det kan man f. eks. have prøvet ved at arbejde med hæftet:
Formler og ligninger, Basis.

Dette hæfte starter med at at vise, hvordan man i praktiske situationer kan lave formler og bruger dem. Dernæst forklares, hvordan formler i nogle situationer omdannes til ligninger, og hvordan man løser disse. I denne del af hæftet gennemgås de matematiske regler for løsning af ligninger og opgaverne indøver brugen af disse regler. Til slut vises, hvordan man i
praktiske situationer kan lave ligninger, som gør det nemmere at løse svære regne-problemer.

Eksempler viser, hvordan man gør. Derefter er der opgaver, man skal løse. Man behøver ikke at løse alle opgaverne: Hvis man har forstået eksemplet, og hvis man kan se, at man uden besvær kan løse opgaverne, kan man springe dem over.

På side 24 er facitliste til samtlige opgaver.
Opgaverne er først og fremmest lavet, for at man skal blive god til at arbejde med alle mulige forskellige formler. De handler derfor ikke nødvendigvis om noget fra vores hverdag, men er gode at øve sig på, så man kan blive god til at arbejde med formler. Dét skal gerne vise sig, når man kommer til de sidste sider i hæftet: Dér skal man bruge formler og ligninger i hverdags-situationer.

På side 30 og 31 er samlet de regneregler, som arbejdet med hæftet indøver. Siderne kan også bruges som en indholdsfortegnelse til hæftet, fordi der ved hver regel er en henvisning til, hvor i hæftet man kan læse mere.

Se alle hæfter i serien brikkerne.... på: bernitt-matematik.business.site