Forskning med følelse

  • Nyt Nordisk Forlag
  • 2006
  • Paperback
  • 203
  • dan
  • 1
  • 9788717038752
0

Forskning med følelse går bag om forskningen, og viser forskerens verden som præget af tvivl, åbenbaringer og lange perioder med tomme computerskærme.

Læseren får et indblik i en verden, som ikke bare handler om resultater og sandheder, men i højere grad om den psykiske proces bag det at være forsker. Med personlige beretninger og konkrete gode råd kommer bogen rundt om forskningens samlede proces fra idé til produkt, og hvad der ellers hører til af kringelkroge og nødvendige omveje undervejs. Det er bogens udgangspunkt, at selvom forskning kræver regler og metode, er kreativitet og frihed i ligeså høj grad nødvendigt. Forskning insisterer på mod og følelse, hvilket bogen forsvarer og giver sit bud på i praksis. Eksempler og erfaringer er hentet fra Torben Beck Jørgensens virke som forsker, men også fra skønlitteraturen og fra kunstnerbiografier og -breve.

Torben Beck Jørgensener professor i offentlig forvaltning og organisation på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet. Han har mangeårig erfaring med forskning og sad blandt andet i forskningsledelsen på Magtudredningen.

»Der er helt sikkert nogle, der vil have en forestilling om, at forskere skal være ophøjede væsener. Og som ikke synes, man skal fortælle direkte om tingene på den måde, som jeg gør. Men jeg synes, at man skal fortælle om sin arbejdsproces, om hvordan man har det. For man kommer ikke ubesværet til forskning«, udtaler Torben Beck Jørgensen om baggrunden for sin bog.

Lektor Klaus Mosegaard ved Niels Bohr Instituttet anbefaler bogen med følgende ord: »Denne bog er ikke blot en underholdende og velskrevet vejviser for unge, vordende forskere. Den stiller også skarpt på selve forskningens grundvilkår og leverer et efterhånden stærkt savnet forsvar for den forskning, der er drevet af forskerens >indre nødvendighed

249,00 kr.