Hofjuveler A. Michelsen

  • Gyldendalske Boghandel
  • 2009
  • Hardback
  • 287
  • dan
  • 1
  • 9788717040656
0

Margueritbrochen, de forgyldte juleskeer eller mormors overdekorerede kaffekande af sølv er kendt, elsket eller hadet af de fleste danskere. Sølvsamlere og fagfolk bliver begejstrede når Thorvald Bindesbølls ”Artiskokskål” eller Kay Fiskers vinkande dukker op på auktioner. Og de privilegerede få bærer elefantordnen, der markerer en særlig anerkendelse af det danske monarki. Fælles for alle nævnte sølvarbejder er, at de er præget med A. Michelsens kronede stempel.

Bogens første del fortæller dels om familien A. Michelsen og deres rolle i det mondæne københavnske kulturliv, om kontakten til kongehuset, om de mange sider af produktionen (stilkopierne, emaljeproduktionen) og om firmaets rolle på Verdensudstillingerne. En central del af bogens indhold koncentrerer sig om en kronologisk gennemgang af nogle af de kunstnere, arkitekter, sølvsmede m.m., der har haft afgørende betydning for A. Michelsen.

Alle afsnit illustreret med eksempler på kendte og til tider ukendte arbejder. Desuden vises de enkelte kunstneres stempler og signaturer, ligesom en oversigt over firmaets skiftende stempler og årstalskoder, gør det muligt at tidsfæste sølv fra Hofjuveler A. Michelsen.

Malene Dybbøl er cand. mag. i europæisk etnologi og kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun har i mange år beskæftiget sig med kunst og kunsthåndværk og formidling af samme, bl.a. i job på Kunstindustrimuseet i København og hos Bruun Rasmussen. Derudover har Malene været aktiv skribent og faglig redaktør på kulturmagasinet AuktionsLiv. I dag er hun ansat på Det Kongelige Teater.

Sabrina Ulrich Vinther er bachelor i engelsk/fransk fra Aarhus Universitet. Efter et ophold hos Sothebys i London var Sabrina i 14 år ansat hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner som auktionarius og vurderingsspecialist. I dag holder hun foredrag og skriver artikler om sølvets historie. Sabrina er medlem af Sølvrådet for Museet på Koldinghus. Desuden medvirker hun på 12. år som vurderingssagkyndig i DRs tv-program Hvad er det værd.

299,00 kr.