It-sikkerhed i praksis

  • Samfundslitteratur
  • 2022
  • Paperback
  • 467
  • dan
  • 1
  • 9788759339299

Trusler, sårbarheder, risikoanalyse og risiko for cyberangreb er nutidige vilkår. It-professionelle og studerende på videregående uddannelser får med It-sikkerhed i praksis en grundbog, der tager udgangspunkt i de trusler, som organisationer dagligt er udsat for, og i de sårbarheder, der ofte er i både de tekniske systemer, i organisationen og i det fysiske miljø - sårbarhed over for fx phishing, ransomware, vira, spoofing og hacking. 


 Denne bog ruster læseren til alle aspekter af arbejdet med it-sikkerhed; beskyttelse mod og bekæmpelse af cyberangreb i virksomheder og organisationer - både teknisk og organisatorisk. 

 Bogen bruger et internationalt standardiseret vokabular og klæder læseren på til at indgå i en professionel it-sikkerhedssammenhæng. De tekniske problemstillinger i relation til computersystemer, netværk og mobile enheder er i fokus, da disse problemstillinger fylder stadig mere i virksomheder og organisationer. It-sikkerhed i praksis - en introduktion giver, ved at introducere til hacking og penetration testing med Kali Linux, indblik i, hvordan hackere kompromitterer it-systemer i praksis. Ligeledes giver den indblik i offensive og defensive tilgange til it-sikkerhed i opbygningen af effektive forsvarsværker. Andre emner er udviklingen af sikker software og sikring af netværk, cloud og data i it-infrastrukturer. 

 Bogen forener den tekniske vinkel med den organisatoriske it-sikkerhed - herunder hvilke metoder organisationer kan benytte sig af for at forbedre og styre den overordnede sikkerhed med udgangspunkt i ISO 27001. 

 Til støtte i undervisning i fag inden for it-sikkerhed har bogen gennemgående cases, øvelser og onlineressourcer. Hjemmesiden it-sikkerhedsbogen.dk supplerer bogen med slides, opdateringer og rettelser.
550,00 kr.
484,00 kr.