Loyalitetens pris

  • Rosenkilde og Bahnhof ApS.
  • 2004
  • Andet
  • 287
  • dan
  • 1
  • 9788791303302
0

Loyalitetens pris følger Finansminister Paul O´Neill i hans stædige kamp for at fastlægge sin politik ud fra fakta og ikke ud fra partipolitiske ideologier, til han bliver fyret efter 23 måneder på posten. Det er en fascinerende ´insider´-beretning om den amerikanske regering, om topfolkene Cheney, Rumsfeld, Rice og Powell, om de magtfulde politiske rådgivere og lobbyister og ikke mindst om den 43. amerikanske præsident George W. Bush, eller Bush 43, som han helst vil omtales.

Loyalitetens pris lukker læseren ind i de inderste gemakker i Det Hvide Hus og giver et spændende indblik i de specielle politiske mekanismer, der styrer livet bag dørene og på gangene i Det Hvide Hus og på Capitol Hill. Efter endt læsning har man været en flue på væggen, når Finansminister     O´Neill foretager sin ugentlige ´samtale´ med en fuldstændig tavs præsident Bush, siddet med ved de rituelle morgenmadsmøder, hvor O´Neill fastlægger den økonomiske politik med den legendariske nationalbanksdirektør Alan Greenspan, samt været med til de tophemmelige møder om invasionen af Irak i det Nationale Sikkerhedsråd - syv måneder før 11. september.

Loyalitetens pris er skrevet af den Pulitzer-vindende journalist Ron Suskind, og den bygger på indgående interviews med Paul O´Neill og andre højtstående medlemmer af administrationen, samt på over 19.000 dokumenter, mødereferater, memoer og noter og 7.630 kalenderindførsler.

Paul O´Neill: Succesrig og respekteret som erhvervsleder, blandt andet som direktør for det store Aluminiumsfirma Alcoa. Fra januar 2001 finansminister i George W. Bushs regering. Fyret 23 måneder senere.

Ron Suskind: Fra 1993 til 2000 indlandsredaktør på Wall Street Journal. Her vandt han Pulitzerprisen for sit arbejde på avisen. Skriver for blandt andet Esquire og The New York Times Magazine og optræder jævnligt som korrespondent på tv. Senest har han skrevet artikler om Bush-administrationen.

Tue Abelskov: Udlandsjournalist på TV-Avisen siden 1984.

149,00 kr.