Med og uden briller

Af Storm P
  • SAGA Egmont
  • 2021
  • 120
  • dan
  • Udgave er ikke defineret
  • 9788726360400
0

"Der sidder en flue på tallerkenen."
"Uh nej - det er koteletten, hr.!"

I en tid hvor tingene vender op og ned og alt ting forandrer sig, er der meget at undre sig over. I denne samling af dagbogsblade sætter Storm P. spørgsmålstegn ved alt det, hvorved man ikke kan tro sine egne øjne - hverken med og uden briller.

Beskæftiget som tegneserietegner, maler, humorist, forfatter og skuespiller blev Robert Storm Petersen (1882-1949), en stor succes under pseudonymet Storm P. Blandt hans mest kendte arbejde er hans bladtegninger, der bl.a. inkluderer "fluerne" og "de tre små mænd". Det var disse satiriske tegninger, der fik ham skrevet ind i den danske historie som en af tidens vigtigste kunstnere. De er senere hen blevet udgivet i samlinger.

Før Storm P. for alvor blev et kendt navn, debuterede han som forfatter sammen med Holger Rasmussen og Axel Breidahl under pseudonymet Hugo Krantz i 1904 med kriminalromanen "København i Nat".

Han fik sin skuespiller debut i "Caros Død" og var i et par år efterfølgende medvirkende i utallige andre stumfilm. Hans tilbagekomst til lærredet skete i 1913 med "Lille Klaus og store Klaus", hvorefter han både lavede teater og nåede at være med i nogle af de første film med lyd i Danmark.

Robert Storm Petersen døde som 66-årig i 1949 på Frederiksberg, hvor Storm P. museet har eksisteret siden 1977. Her findes en omfattende samling af Storm P’s kreative arbejde.