Mordet på Olof Palme

  • Forlaget Hovedland
  • 2010
  • Paperback
  • 169
  • dan
  • 1
  • 9788770701990
0

Dokumentar:

28. februar 1986 blev Olof Palme skudt på klos hold på Sveavägen, efter at have været i biografen med sin kone. Det svenske politis indsats for at opklare mordet på Sveriges Statsminister har ikke just været prangende. Måske fordi Palmes kone meget tidligt synes at have identificeret den forkerte morder, Christer Pettersson.

Paul Smith har været optaget af Palmemordet i mange år, og han debuterede som skønlitterær forfatter med den filosofiske krimi Opklaringen af et meget omtalt mord, hvori han hævder at have fundet morderen, som nu er død.

Set med med Paul Smiths uafhængige øjne har politiet brugt enorme ressourcer, de fleste af dem på at rode godt og grundigt rundt i bevismaterialet. Det tog svensk politi 9 år at finde frem til Olof Palmes mest sandsynlige morder, som boede et par hundrede meter fra mordstedet, og som var i besiddelse af et skydevåben som mordvåbnet og som havde et ualmindeligt godt motiv til at myrde Palme - i affekt.

Først meget sent opdagede efterforskerne hans forbløffende fysiske lighed med drabsmanden fra Sveavägen. De opdagede også, at han boede i nærheden af mordstedet, da mordet skete, og han havde intet alibi.
Siden gjorde politiet alt for at hemmeligholde revolverejerens eksistens, selvom indiciekæden mod ham var lang.

Siden har pensionerede mord-efterforskere via dygtigt spin fortsat spredt sladder om den frifundne alkoholiker Christer Pettersson i pressen.
Der er skrevet mange bøger om Palmemordet. Paul Smith har læst de fleste, og har i forbindelse med bogen fået god hjælp af mordkommissionens nuværende efterforskningsleder, Stig Edqvist, der bl.a. har leveret flere fotos.

Paul Smith er forfatter og journalist. Han har læst filosofi og har fungeret som underviser på højskoler. Han har tidligere fået udgivet Opklaringen af et meget omtalt mord (2006)Mordet på imamen (2008) og Den Passionerede lejemorder (2009).

199,00 kr.