• Gyldendal Business
  • 2008
  • Paperback
  • 244
  • dan
  • 1
  • 9788702071382
0

Hvis man tager en Apple-computer og trækker en Dell fra, får man poesi. Tager man en Alfa Romeo og trækker en Toyota fra, får man poesi. Et Arne Jacobsen-æg minus en Ikea-lænestol giver poesi, og samme resultat får man, hvis man trækker en japansk motorcykel fra en Harley Davidson.
Sådan er det stadig, men sådan bliver det ikke ved med at være, hvis de poetiske virksomheder ikke er villige til at gå i kamp for poesien. Forfatterne diskuterer, hvad det betyder, hvis vi ikke vægter poesien, innovationen og værdierne, vi står for, højt nok. At vælge poesi frem for pris er vejen til en langsigtet velstand for Europa, hvis vi tør.
Alt dette handler også om, at vi bliver nødt til at definere, hvilke værdier vi står for. For virksomheder gælder det, at værdierne er den enestående måde, en virksomhed arbejder på for at nå visionen. Ved man ikke, hvad der betyder mest for en, løber man en stor risiko for at miste det. Værdier er ikke vægelsindede, ledelse er ikke en rolle, og visioner uden drivkraft og konsekvens fører ikke langt. Vi skal finde syntesen mellem kunstneren og købmanden - og gøre det bevidst. Innovation er for forfatterne et spørgsmål om at bevare det vigtigste for at kunne forandre alt det andet. Og det skal virksomheder og samfund tage alvorligt.
Jo billigere ting er, jo nemmere er de at smide ud. Men kan vi leve med sådan et brug-og-smid-væk samfund i længden? Forfatterne tror på, at at kvalitet vil genopstå som et begreb, der hånd i hånd med miljø-tankegangen kan kæmpe med åben pande mod discount. Bogen er en opsang i 12 kapitler til alle, der producerer eller udvikler produkter. Det er et debatoplæg til alle om at tænke over, hvilke værdier vi ønsker skal præge samfundet fremover.
 

249,00 kr.
224,10 kr.