Vi, der er færinger

  • SAGA Egmont
  • 2020
  • 528
  • dan
  • Udgave er ikke defineret
  • 9788726316735

Et ørige i Nordatlanten hvor naturen og kulturen er vævet sammen, og hvor tradition og modernitet lever sammen på smukkeste vis.
Over 22.000 privatbiler triller i dag rundt på de forblæste klippeøer, på et vejnet, der ikke fås bedre ret mange steder og med et finmasket net af tunneller der binder øerne sammen.
Fiskeindustrien udgør mere end 95 pct. af eksporten, men Færøerne er i dag meget mere end fiskeri, det er et rigt og nuanceret kultursamfund med en overvældende natur, hvis lige ikke findes andre steder i Norden.
Dagbladet Børsens tidligere chefredaktør, Jan Cortzen, har skrevet den rigt illustrerede bog. Han kalder selv sin bog "Vi der er færinger". For det er færingerne selv, der fører ordet i fortællingen om det samfund, de har bygget op.
I bogen samtaler Cortzen med samtlige nøglepersoner i det moderne færøske samfund. Især fiskeindustrien med laksen spiller selvsagt en dominerende rolle. Desuden er der øjeåbnende kapitler om turismen, om luftfart, olieindustri, om færøske iværksættere, om stærke færøske kvinder, om et rigt varieret kulturliv og om kirkelivet og ikke mindst om de politiske strømninger og partier, der – demokratisk – har præget den forandringsproces, som Færøerne har gennemlevet over de sidste 50 år.
Bogen er fornemt og rigt illustreret.

Jan Cortzen (f. 1935) er uddannet journalist og var fra 1978-1996 chefredaktør på Børsen. Han er forfatter til flere bøger – blandt andet biografier om Mærsk McKinney Møller og Godtfred Kirk Johansen. Jan Cortzen er far til grafisk designer og tv-vært, Ane Cortzen, og journalist og forfatter, Mads Brügger.