Info om E-bøger

På denne side får du alt den information, som du skal bruge, når du har købt en e-bog. Det er vigtigt, at du læser hele teksten omhyggeligt . Når du køber e-bøger, modtager du varen med det samme. Linket skal aktiveres inden for en måned fra købsdagen.

Har du købt en bog som skal læses via Vital Source så klik her for mere info.


BEMÆRK:

Vær opmærksom på, at det til nogle eksaminer kun er tilladt at medtage fysiske bøger.
Hvis du ønsker at tage din studiebog med til en eventuelt eksamen, er det derfor vigtigt at du orienterer dig om eksamensformen og hvorvidt e-bøger er tilladt. 

Vælger du at købe en e-bog, er det vigtigt at du installerer et læseprogram INDEN du henter din e-bog.
Vi anbefaler, at du installerer det gratis program Adobe Digital Editions (PC/Mac) eller Bluefire Reader (smartphone/tablet).
Husk også at autorisere din enhed med et Adobe ID, og tage en back-up af e-bogen. Så er du sikret, hvis du vil flytte din e-bog mellem enheder.

 

E-bøger på tablet og smartphone

1. Download Adobe Digital Editions
Inden du downloader din e-bog, skal du installere det gratis program Adobe Digital Editions (hent programmet i App Store eller Google Play). Det er vigtigt, at du installerer programmet, inden du henter din e-bog.

2. Autoriser din enhed (log-in) med Adobe ID
For at kunne hente og læse en DRM-beskyttet e-bog, skal du autorisere din enhed (logge ind) med Adobe ID. Det skal du gøre, inden du henter den DRM-beskyttede e-bog, ellers kan du risikere, at e-bogen går tabt. Vi anbefaler, at du autoriserer din enhed med et Adobe ID, uanset om din e-bog er DRM-beskyttet eller ej.

    Sådan autoriserer du med Adobe ID:

 • Åbn 'Adobe Digital Editions' på din smartphone eller tablet.
   
 • Klik på menuen i øverste venstre hjørne og vælg derefter menupunktet ’Settings’.
   
 • Klik på 'Authorize' og log-in med dit (Adobe ID) brugernavn og adgangskode (eBook Vendor = 'Adobe ID').
   
 • Hvis du ikke har et Adobe ID, skal du vælge ‘Create Adobe ID’.
   
 • Klik på ‘Aktiver’ for at afslutte autoriseringen.
   
 • Du er nu klar til at hente og åbne din e-bog.
  BEMÆRK: Hvis du ikke autoriserer din enhed med et Adobe ID, kan du risikere at e-bogen IKKE kan flyttes til andre enheder.
   


E-bøger på PC og Mac

1. Download Adobe Digital Editions
Inden du downloader din e-bog, skal du installere det gratis program Adobe Digital Editions (hent programmet her). BEMÆRK: Det er vigtigt, at du installerer programmet, inden du henter din e-bog.

2. Autoriser din computer med Adobe ID
For at kunne hente og læse en DRM-beskyttet e-bog, skal du autorisere din computer med Adobe ID. Det skal du gøre, inden du henter den DRM-beskyttede e-bog, ellers kan du risikere, at e-bogen går tabt. Vi anbefaler, at du autoriserer din computer med et Adobe ID, uanset om din e-bog er DRM-beskyttet eller ej.

    Sådan autoriserer du med Adobe ID:

 • Åbn Adobe Digital Editions.
   
 • Klik på fanen ‘Help’ og vælg ‘Authorize Computer’.
   
 • Log-in med dit (Adobe IDs) brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke har et Adobe ID, skal du vælge ‘Create an Adobe ID’ til højre i boxen.
   
 • Klik på ‘Authorize’ for at afslutte autoriseringen.
   
 • Du er nu klar til at hente og åbne din e-bog.
  BEMÆRK: Hvis man vælger at benytte computeren til autorisering, og derfor ikke anvender et Adobe ID, kan e-bogen IKKE flyttes til andre computere eller bærbare enheder.

 

3. Tag en back-up af din e-bog
Vi anbefaler, at du gemmer en kopi af din e-bog i Dropbox, på et usb-stick eller lignende. Så er du sikret, hvis du vil flytte din e-bog mellem enheder, fx hvis din computer bliver stjålet eller går i stykker.

Husk, at dit link til download af e-bogen, skal aktiveres inden for en måned fra købsdagen.
 

Print og kopiering af e-bøger

Det er de enkelte forlag, der bestemmer i hvilket omfang e-bogen må printes. 

I Adobe Digital Editions finder du reglerne omkring print og kopiering ved at højreklikke på e-bogen og vælge ‘Item info’. 

I Bluefire Reader finder du reglerne omkring print og kopiering ved at klikke på bogen, og vælge ‘Info’.
 

Adobe DRM og vandmærkning

Adobe DRM er den kopibeskyttelse, som de fleste forlag bruger på deres e-bøger. Derfor har man behov for at oprette et Adobe ID, hvis man vil kunne læse e-bøger på e-bogslæsere eller andre læseenheder, også selv om man slet ikke bruger Adobe Digital Editions som læseprogram.

En e-bog kan også være vandmærket og ikke kopibeskyttet.

Vandmærkning betyder, at e-bogen har en mærkning, der gemmer sig på dit ordrenummer. På den måde kan mærkningen bruges til identifikation af sælger og køber i de tilfælde, hvor der er tale om et evt. overtrædelse af ophavsretsloven, for al kopiering, udover til dit private brug, og uretmæssig spredning er forbudt.

Vandmærket påvirker ikke læsningen og udskriften af e-bogen og man kan ubegrænset kopiere e-bogen til ens andre læseenheder, det være sig en bærbar PC, mobiltelefon, iPad osv.

E-bøger med vandmærke eller uden kopibeskyttelse er derfor mere brugervenlige end DRM-beskyttede e-bøger.

Uanset om e-bogen er beskyttet med DRM, vandmærke eller ikke har nogen kopibeskyttelse, så er der tale om ophavsretligt materiale, der ikke må videregives til brug af andre end køberen.

 

Bemærk, at vi ikke sælger e-bøger til udlandet.