Salgs- og leveringsbetingelser

Her kan du læse salgs- og leveringsbetingelser for academicbooks.dk. Når du handler på academicbooks.dk, accepterer du disse betingelser.
 

Virksomhedsoplysninger

Academic Books er en del af den erhvervsdrivende fond, SL fonden. SL fonden driver webshoppen på academicbooks.dk, butikkerne samt en række akademiske forlag.


 
Academic Books/ SL fonden
Rosenørns Allé 9
1970 Frederiksberg C
CVR-nummer: 27 48 51 11
Telefon (administration): 44 22 38 90


 
Registrering af bruger- og kundeoplysninger ved oprettelse og køb

Når du opretter en brugerprofil og handler på academicbooks.dk, gemmer vi de oplysninger, du angiver i forbindelse med brugeroprettelse og bestilling dels i vores brugerdatabase i webshoppen og dels i vores kunde- og ordrehåndteringssystem. Disse oplysninger gemmes for, at du kan logge ind og/eller handle på academicbooks.dk, og så vi kan ekspedere din ordre.

De oplysninger, der afgives på websitet, anvendes udelukkende af SL fonden/ Academic Books i overensstemmelse med gældende lovgivning og det formål, de er afgivet til, eller på vores vegne af eksterne tekniske samarbejdspartnere og leverandører, som opbevarer og håndterer data på vegne af SL fonden/ Academic Books. Leverandører, der udfører sådanne opgaver, indgår i et kontraktligt forhold med SL fonden/ Academic Books og er forpligtet til at håndtere data på fornuftig, ansvarlig og sikker vis. Academic Books videregiver eller sælger ikke personoplysninger til andre.

Kunde- og ordreoplysninger gemmes i Academic Books systemer i en periode på fem år i overensstemmelse med regnskabslovgivningen. Når du opretter en profil, handler på academicbooks.dk og accepterer de gældende salgs- og leveringsbetingelser, accepterer du også vores registrering og behandling af dine person- og ordredata.

Når du benytter academicbooks.dk, accepterer du også, at der anvendes cookies. Læs om brugen af cookies i webshoppen herSletning af profil

Hvis du gerne vil have din profil på academicbooks.dk slettet, så skal du kontakte vores kundeservice. Når din profil slettes fra academicbooks.dk, har du ikke længere adgang til ordrehistorik, downloadlink til e-bøger samt øvrig funktionalitet og indhold. Sletning af en profil kan ikke fortrydes, og vi kan ikke genskabe en profil.

Vi forbeholder os retten til at blokere eller nedlægge profiler i forbindelse med tekniske fejl i situationer, hvor det er nødvendigt for at løse et konkret problem, samt ved mistanke om uberettiget brug eller misbrug af en brugerprofil, mailadresse eller øvrige person- eller virksomhedsoplysninger.

Blokering eller nedlæggelse af profiler knyttet til en særlig indkøbsaftale for en virksomhed eller organisation kan desuden ske efter aftale med aftalepartneren. Bemærk, at selvom en profil nedlægges og ikke kan genetableres for dig som bruger, bevares kunde- og ordreoplysninger i Academic Books’ systemer af regnskabsmæssige årsager.


 
Priser

Priser på academicbooks.dk vises som gældende udsalgspriser inkl. 25% moms og eventuelle prisnedsættelser i forbindelse med tilbud og kampagner.

Udvalgte varer sælges til STUDIEPRIS eller TILBUDSPRIS, der er lavere end den normale udsalgspris. Det er primært pensumbøger, der kan købes til STUDIEPRIS, og er der en STUDIEPRIS på en vare, vil det kunne ses i webshoppen. 

Virksomheder og medlemsorganisationer har mulighed for at indgå en aftale om indkøb på academicbooks.dk på særlige vilkår. Vilkårene er nærmere specificeret i aftalen med den enkelte aftalekunde.

Særlige tilbud og rabatter kan gives til kunder vha. rabatkoder. I disse tilfælde fratrækkes rabatten først i kassen. Rabatkoder har restriktioner mht. brug, der oplyses i forbindelse med, at en rabatkode stilles til rådighed for en kunde.

Vi tager forbehold for eventuelle fejl i vareinformationerne og forbeholder os ret til prisændringer uden forudgående varsel.Betaling

Kreditkortbetaling

Betaling i webshoppen sker med kreditkort for privatkunder, studerende samt private- og offentlige virksomheder. Når du betaler med kort, hæver vi først beløbet på din konto, når dine varer bliver afsendt fra os eller du afhenter varerne i en af vores butikker. Ved valg af ekstern afhentningssted (Kolding, Sønderborg, Slagelse, Esbjerg) accepterer kunden, at pengene trækkes fra oplyste betalingsmiddel, når ordren overføres til valgte afhentningssted . 

Følgende kort kan bruges i webshoppen: Dankort, VISA/Dankort, VISA, VISA Elektron, Mastercard/Eurocard og  JCB.

 
Betaling ved afhentning af ordre i butik

Betaling for ordrer, der afhentes i en af Academic Books' fysiske butikker, sker med betalingskort i webshoppen. Pengene bliver først trukket på dit kort, når handelen er afsluttet, og du har afhentet dine bøger i butikken. Det er gratis at vælge afhentning som leveringsform. 
Afhentes din ordre senere end 14 dage efter anlæggelse (enten som følge af lang leveringstid fra vores leverandør eller lang afhentningstid), skal du betale kontant i butikken, når du afhenter dine varer. Det skyldes, at vi kun har ret til at trække beløbet på dit kort indenfor en begrænset periode (når du har betalt med betalingskort på vores hjemmeside er beløbet kun reserveret og vi har ikke trukket pengene endnu).
 
Betaling med gavekort


Det er ikke muligt at betale med gavekort på academicbooks.dk. Gavekort skal udelukkende indløses i en af vores butikker

 
Betaling via faktura


Aftalekunder kan vælge at betale via faktura.

For offentlige institutioner sker fakturering altid som elektronisk fakturering, og der skal afgives EAN-nummer ved brugeroprettelse. For private virksomheder er det valgfrit at oplyse EAN-nummer. Er der oplyst EAN-nummer ved brugeroprettelse, sker fakturering elektronisk til det oplyste nummer pr. automatik, når fakturering vælges som betalingsform. Som kunde skal du angive en offentlig virksomhedsmail og godkendes af kundeservice for at handle på EAN. 

 
Ordrebekræftelse og faktura (kvittering for købet)

Når du handler på academicbooks.dk, modtager du en ordrebekræftelse på e-mail umiddelbart efter, du har aflagt din bestilling. Du kan også finde dine ordrer på Min side i webshoppen, hvis du har oprettet en profil og er logget ind.

Når din ordre er ekspederet af os, og varerne afsendt, modtager du en e-mail med din faktura. Fakturaen er kvitteringen for dit køb, som skal anvendes ved evt. retur eller reklamation.

Det vil fremgå af fakturaen, hvis ordren er betalt med kreditkort i webshoppen. Er der valgt betaling via faktura, vil betalingsbetingelserne fremgå af fakturaen.

Betales der via elektronisk fakturering ved anvendelse af EAN-nummer, vil dette fremgå af fakturaen. I e-mailen med faktura modtager du også et Track & Trace-nummer, hvis du har bestilt varer til forsendelse. I tilfælde hvor en bestilling ikke kan leveres samlet, modtager du en faktura og et Track & Trace-nummer pr. delleverance. Både fakturaer og Track & Trace-numre kan du også finde i din ordreliste på Min side i webshoppen, hvis du har oprettet en profil.

For aftalekunder kan der være særlige vilkår og processer vedr. fakturering specificeret i aftalen mellem kunden og Academic Books. Det kan fx være, at fakturaer for køb foretaget på indkøbsaftalen altid sendes til en regnskabsafdeling hos kunden. Sådanne særlige forhold kan betyde afvigelser fra ovenstående beskrivelse. Hvis de særlige aftalevilkår påvirker den enkelte brugers valgmuligheder ved ordreaflæggelse, vil det være afspejlet i kassen, når der handles med en profil knyttet til indkøbsaftalen.

 

Levering og afhentning af trykte bøger

Du kan få dine bøger tilsendt eller hente dem gratis i en af vores butikker. Du vælger, hvordan du vil have bøgerne leveret, når du afgiver din bestilling. Du kan vælge mellem følgende leveringsformer:
 

 • Afhentning i butik – hent selv din pakke i en af vores butikker og spar fragten.
   
 • Bring – få leveret din pakke til en af Brings udleveringssteder eller pakkeautomater.
   
 • Postens Privatpakker – få leveret din pakke til din hoveddør - eller levering til nærmeste posthus, hvis du ikke er hjemme, når pakken bliver leveret.
   
 • Postens Erhvervspakker – få leveret din pakke på en virksomhedsadresse, fx din arbejdsplads.

   

Det er kun muligt at vælge levering med Postens Erhvervspakker, hvis der er registreret et CVR-nummer på adressen. 

For levering med Bring gælder følgende: I tilfælde af at pakkeboksen/stedet er fyldt leveres pakken automatisk til nærmeste pakkeboks/sted. Hvis du vælger en anden leveringsadresse end fakturaadressen og der ikke er plads i pakkeboksen/stedet, så bliver varen leveret i en Bring-pakkeboks/sted i nærheden af din fakturaadresse. 
 

Levering sker til de gældende fragtpriser, som kan ses på academicbooks.dk under Forsendelse og leveringstider. Prisen for den valgte leveringsform vil desuden fremgå i kassen i forbindelse med ordreaflæggelse og af ordrebekræftelse samt faktura.

For aftalekunder kan der være særlige leveringsformer og priser specificeret i aftalen mellem kunden og Academic Books. Sådanne vilkår for levering vil være afspejlet i den enkelte brugers valgmuligheder i kassen, når der handles med en profil knyttet til indkøbsaftalen.

Forventede leveringstider for den enkelte bog fremgår i webshoppen ifm. visning af bogen. Kan en bog ikke fremskaffes, forbeholder Academic Books sig retten til at annullere din ordre. 

De forventede leveringstider regnes i hverdage (dvs. eksklusiv weekender og helligdage) og gælder uanset den valgte leveringsform. Er en bog endnu ikke udkommet, regnes den forventede leveringstid fra udgivelsesdatoen. Leveringstiderne er vejledende, og vi bestræber os altid på at levere hurtigst muligt.

Din ordre skal afhentes indenfor 5 hverdage, hvis du har bestilt afhentning til en af vores butikker, kontakt venligst butikken, hvis du ønsker at afhente på et senere tidspunkt. 

Vi tager forbehold for fejl i leverings- og lageroplysninger, tekniske fejl samt uforudsete hændelser, der kan resultere i forsinket levering. Bliver vi opmærksomme på fejlagtige oplysninger eller forsinkelser i forbindelse med levering af din ordre, kontakter vi dig på e-mail eller telefon. Hvis du ikke indenfor tre måneder har modtaget dine varer, kan vi uden yderligere information vælge at annullere din ordre, hvis der ikke er indgået en aftale om afhentning/levering senere. 

Dellevering

Varer til forsendelse sendes som hovedregel samlet. Når det ikke er muligt at levere varerne samlet, sender vi i flere omgange uden ekstra forsendelsesomkostninger for dig.

Levering af e-bøger

E-bøger leveres som link til download eller som læsning af e-bogslæseren VitalSource. Du modtager linket på e-mail samt Min side umiddelbart efter, at ordren er gennemført i webshoppen. Der kan gå op til 30 min., før du modtager e-mailen og kan se downloadlinket på Min side. Links til download af e-bøger skal aktiveres inden for en måned og kan kun anvendes én gang. Bemærk også at e-bøger i de fleste tilfælde er beskyttet med digital rettighedsbegrænsning (DRM). 

Hvis din bog skal læses via VitalSource anbefaler vi, at du opretter en profil eller anvender en eksisterende profil på VitalSource. Adgangen til en VitalSource e-bog via en webbrowser er begrænset til 365 dage, men hvis du downloader appen (og dermed henter e-bogen ind i den), vil den have en længere varighed. Den længste varighed kan være uendelig (hvilket betyder, at du har købt e-bogen og ejer den for evigt), hvilket er det mest almindelige. Nogle e-bøger har du dog også mulighed for at leje i kortere perioder fx i 180 dage (svarende til ca. 6 måneder).


Levering af gavekort

Gavekort leveres separat med almindelig brevpost uden forsendelsesomkostninger for dig - også selvom du har bestilt andre varer samtidig. Du modtager ikke et Track & Trace-nummer på forsendelser med gavekort.
 

Levering af online adgange

I webshoppen er det muligt at købe varer, der er en adgang til en online service/produkt. Oplysninger om adgang fremsendes via e-mail enten af Academic Books eller via producenten. Den nærmere fremgangsmåde er beskrevet på den enkelte vare.
 

Forsendelse til udlandet

Det er ikke muligt at oprette en bestilling til levering på en adresse i udlandet direkte i webshoppen. Ønsker du levering til udlandet, skal du sende en e-mail til kundeservice på academicbooks@academicbooks.dk, som vil behandle din forespørgsel. Kontakt evt. kundeservice for at høre nærmere.

Vi anbefaler dig at være opmærksom på en række momsregler, som gør sig gældende ved forsendelser til udlandet:

Virksomheder inden for EU: en momsregistreret virksomhed vil ikke blive opkrævet moms, hvis følgende betingelser er opfyldt. 1) Varen transporteres fysisk til et andet EU-land, 2) Det momsnummer (EU-VAT No.), hvorunder køber er registreret i et andet EU-land, skal fremgå af fakturaen. Hvis blot en af betingelserne ikke er opfyldt, skal der opkræves dansk moms. Det er derfor altid nødvendigt, at varen forlader Danmark og at købers momsnummer fremgår af fakturaen. Privatkunder inden for EU: Der vil blive opkrævet dansk moms.

Virksomheder og privatkunder uden for EU: Der vil ikke blive opkrævet dansk moms.  Bemærk: Ved levering uden for EU kan det nationale toldvæsen opkræve told og moms på forsendelsen. Academic Books er ikke ansvarlig for, om det nationale toldvæsen opkræver told eller moms. Nogle gange opkræver toldvæsenet beløbet fra transportøren, som derefter opkræver det fra dig, som modtager af pakken.


 
Retur og reklamation

Fortrydelsesret – trykte bøger


Du kan fortryde dit køb af bøger foretaget på academicbooks.dk inden for 14 dage efter, du har modtaget varerne. Ønsker du at fortryde købet, skal du først give besked til vores kundeservice inden de 14 dage er gået og derefter sende varerne til vores returadresse for webshoppen. Bemærk at du selv dækker forsendelsesudgifter ved returnering. 

Det beløb, du skal have tilbage, modtager du senest 14 dage efter, du har givet besked til kundeservice om returnering.

Modtager vi de returnerede varer inden da, eller sender du os dokumentation (fx i form af postkvittering) for, at du har sendt varerne til os, modtager du beløbet retur i umiddelbar forlængelse af modtagelse hos os. Evt. dokumentation for returforsendelse sender du til academicbooks@academicbooks.dk – husk også her at oplyse ordrenummer samt angive returnerede varer.

Du har selv ansvaret for varer, du ønsker at returnere, indtil de er modtaget hos os – dvs. du skal selv betale omkostningerne, hvis varerne bliver beskadiget eller forsvinder under transporten, ligesom du også selv dækker forsendelsesomkostningerne ved returnering.

Er årsagen til returnering, at du har modtaget en forkert eller beskadiget vare fra os, så sender vi et returlabel.

Ved returnering af varer skal ordrenummeret vedlægges i pakken. 

Alternativt kan du returnere bøger købt på academicbooks.dk i en af vores butikker. Medbring da bøgerne samt din faktura.

Det koster 40 kr., hvis du ikke henter din pakke: Nægter du modtagelse af varen eller afhenter du ikke varen indenfor afhentningsfristen (som er 7 dage), fratrækker vi omkostninger (40 kr.) til returforsendelsen fra det beløb, du får tilbagebetalt.

Bemærk: Ved returnering af en del af en bogpakke frafalder samlerabatten.
 

Om varens stand ved returnering af trykte bøger

Når du vælger at gøre brug af din fortrydelsesret ved køb foretaget i en webshop og returnere bøgerne til os, skal du være opmærksom på, at du kun modtager det fulde købsbeløb retur, hvis bøgerne er i normal stand og uden videre kan sælges igen som ny vare til fuld pris til en anden kunde.

Har du taget bøgerne i brug, og er der mærker efter dette, eller er der sket deciderede skader på cover eller sider i bogen, vil vi foretage en vurdering i det enkelte tilfælde af varens værdi i fht. at kunne sælge den igen.

Ud fra vurderingen fastsætter vi, om du kan få 100%, 75%, 50%, 25% eller 0% af købesummen retur.

Eksempler på skader eller mærker efter brug, der kan medføre reduktion af varens værdi, kan være æselører, ridser på omslaget, en knækket ryg (som ved kopiering eller bagudbøjning af bogen), bukkede eller iturevne omslag eller sider eller, at der er skrevet i bogen. Dette er ikke en udtømmende liste men blot vejledende eksempler.

Er bogen i en stand, hvor vi vurderer, at det ikke er muligt at sælge den igen, heller ikke til en reduceret pris, fx hvis du har skrevet i bogen, kan du ikke få købesummen eller en del af den retur.


Fortrydelsesret – e-bøger og online adgange

Når du køber en e-bog eller adgang til en online service, accepterer du, at der ikke er nogen fortrydelsesret. Er produktet fejlbehæftet, er du naturligvis velkommen til at kontakte kundeservice.


Fortrydelsesret – køb foretaget i en af vores fysiske butikker

Varer købt i en af vores butikker kan returneres i op til 14 dage. Inden for de første 5 hverdage har du mulighed for at få pengene tilbage. Henvend dig i butikken med de varer, du ønsker at returnere og husk at medbringe kvitteringen.


Reklamationsret

Du har to år til at reklamere over den vare, du har købt. Du kan reklamere ved at henvende dig til kundeservice på telefon eller e-mail eller ved at møde personligt op i en af vores butikker. Du må gerne have dit ordrenummer klar. 
Her finder du kontaktoplysninger på kundeservice og her finder du adresser og åbningstider på butikkerne.

 
Klagemuligheder


Hvis du vil klage over dit køb, kan du kontakte vores Kundeservice på academicbooks@academicbooks.dk eller ved at møde personligt op i en af vores butikker. Såfremt det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du via www.forbrug.dk indgive en klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning. Du kan også anvende EU-kommissionens online klageportal, hvilket dog hovedsageligt vil være relevant, hvis du er forbruger med bopæl uden for Danmark. Du finder klageportalen her: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.Aftaleforhold og ansvar

Når du handler på academicbooks.dk, gælder dansk rets almindelige købe- og aftaleretlige regler, herunder reglerne om forbrugerkøb. Som forbruger er du derfor beskyttet af den gældende lovgivning på området, det vil sige primært Købeloven og Forbrugeraftaleloven.

Academic Books kan ikke drages til ansvar for andet, end hvad der følger efter dansk lovgivning. Eventuelle tvister mellem Academic Books og en erhvervsdrivende vil blive afgjort ved de danske domstole.