Læs din e-bog via Vital Source

Når du køber en e-bog på Academicbooks.dk, skal e-bogen enten downloades (og læses via programmet Adobe Digital Editions) eller læses via Vital Sources hjemmeside eller app. I følgende afsnit kan du læse mere om, hvordan du gør, hvis din bog skal læses via Vital Source (Bookshelf). Læs FAQ længere nede på denne side.

Har du købt en e-bog, som skal downloades, så læs mere her.


BEMÆRK:

Vær opmærksom på, at det til nogle eksaminer kun er tilladt at medtage fysiske bøger. Hvis du ønsker at tage din studiebog med til en eventuelt eksamen, er det derfor vigtigt at du orienterer dig om eksamensformen og hvorvidt e-bøger er tilladt. 


Få adgang til din e-bog

Når du har købt en e-bog, som skal læses via Vital Source, får du adgang til e-bogen via en e-bogslæser fra Vital Source. Du har mulighed for at læse e-bogen online (altså i en webbrowser) eller downloade en Vital Source-app til din computer, tablet eller iPhone/Android-smartphone. 

Læser du din e-bog i en webbrowser, skal du være opmærksom på, at det kun giver dig midlertidigt adgang til e-bogen. Det er derfor vigtigt, at du husker at oprette dig som bruger hos Vital Source efter du har trykket på dit aktiveringslink. Så har du efterfølgende mulighed for at logge på din profil og tilgå din e-bog kontinuerligt samt fra forskellige enheder (dog kun 2 enheder ad gangen). 

 

Få den fulde læseoplevelse 

Når du har oprettet dig som bruger, får du den fulde læseoplevelse hos Vital Source og en let adgang til din e-bog. Du kan blandt andet lave notater samt overstregninger i e-bogen.

Når du opretter en konto, skal adgangskoden indeholder mindst 8 tegn, et stort bogstav, et lille bogstav og et specialtegn (specialtegn er fx (!?+)). Samtidig har du som registreret bruger mulighed for at downloade Vital Sources e-bogslæser til din computer, tablet eller iPhone/Android-smartphone. 

 

Bemærk venligst

Adgangen til en Vital Source e-bog via en webbrowser er begrænset til 365 dage, men hvis du downloader appen (og dermed henter e-bogen ind i den), vil den have en længere varighed. Den længste varighed kan være uendelig (hvilket betyder, at du har købt e-bogen og ejer den for evigt), hvilket er det mest almindelige. Nogle e-bøger har du dog også mulighed for at leje i kortere perioder fx i 180 dage (svarende til ca. 6 måneder).

Bemærk, at du ikke har mulighed for at købe flere eksemplarer af samme e-bog, da der er tale om en licens, der knytter sig til en bruger.

Bemærk, at vi ikke sælger e-bøger til udlandet.


 

FAQ - Vital Source 

Kan e-bøger fra Vital Source læses andre steder?  

Nej, bøger som er købt til læsning via Vital Source, skal læses igennem Vital Source e-bogslæser.  

 

Kan en Vital source bog blive til en PDF-e-bog eller omvendt?  

Nej, det kan den ikke. E-bogen skal læses i det format (Vital Source eller Adobe Digital Editions), den er købt til.  

 

Hvorfor kan jeg ikke downloade min e-bog?  

Når du har købt en bog via Vital Source, skal den læses via Vital Sources e-bogslæser og kan ikke downloades som en pdf. Du kan dog downloade Vital Source Bookshelf til din computer og læse din bog derigennem. På den måde kan du også læse din e-bog selvom du er offline.  

 

Jeg har trykket på linket, men kan nu ikke finde min bog, hvad gør jeg? 

Din e-bog ligger på den konto du oprettede, da du købte den. Du skal blot logge ind på https://reader.academicbooks.dk med den e-mail, du købte bogen med, så ligger bogen derinde. Det link du modtog i e-mailen, var beregnet til at aktivere e-bogen, så du kunne komme ind på den første gang, efter du havde oprettet din bruger. 

 

Jeg kan ikke åbne den Vital Source e-bog, jeg har købt. Hvad gør jeg? 

Du skal oprette en konto på https://reader.academicbooks.dk med den e-mail, du købte bogen med. Derefter skal du blot logge ind og bogen ligger der. 

 

Hvordan får jeg en Vital Source bog ned på min computer?  

Hvis du vil kunne læse din e-bog, når du ikke har adgang til internettet, skal du downloade Vital Source Bookshelf (kan gøres inde fra Vital Source online bookshelf) - og når du så logger ind, vil din bog ligge derinde. 

 

Jeg kan ikke se min e-bog i Vital Source, hvad gør jeg? 

Først skal du tjekke, at det er den samme e-mail du anvender, som du købte bogen med. Hvis du stadig ikke kan se din e-bog, når du er logget ind på https://reader.academicbooks.dk, skal du klikke ”Tools-menuen” (værktøjsikon) -> ”Update library”. 

 

Jeg har allerede en konto med samme e-mail til en anden bog. Men når jeg åbner det link, jeg har fået tilsendt, kan jeg kun se den bog, jeg allerede har. Hvad gør jeg?  

Når du er logget ind på https://reader.academicbooks.dk skal du gå op i ”Tools-menuen” (værktøjsikon) og vælge ”Synchronize library”, så kommer bogen frem. 

 

Jeg har ikke længere adgang til min e-bog på Vital Source? 

Nogle af vores e-bøger kan købes med tidsbegrænset adgang og derfor udløber bogens tilgængelighed efter en periode. Hvis du har brug for e-bogen i en længere periode, er du nødt til at købe den samme e-bog i en ny periode, så bliver den tilgængelig igen i den periode du ønsker. Perioden gælder fra den dag, du aktiverer din e-bog.  

 

Jeg har købt en e-bog med tidsbegrænset adgang, kan jeg se, hvornår den udløber?  

Ja, under hver bog kan du se, hvor længe du har bogen, hvis du har købt den tidsbegrænset    .  

 

Jeg kan ikke se min bog i min browser, hvad gør jeg? 

Du kan downloade programmet Vital Source Bookshelf, hvis Vital Source ikke fungerer i din browser. 

 

Jeg kan ikke åbne min bog og den siger at linket ikke længere er valid? 

Det skyldes formodentlig, at du allerede har klikket på engangslinket og bogen er blevet oprettet korrekt på din konto. Du skal blot gå til https://reader.academicbooks.dk og logge ind med den e-mail du brugte, da du købte bogen, så ligger e-bogen derinde. 

 

Hvordan får jeg den bedste læseoplevelse med Vital Source?  

Ved at downloade Vital Source Bokshelf app'en får du e-bogen ned på din computer og har flere muligheder i forhold til noter mv.  

 

Hvordan skal jeg henvende mig, hvis jeg vil have hurtigst mulig support? 

Hvis du klikker på linket i den e-mail, som du har modtaget, så kan vi hurtigere behandle din sag.