Læs din e-bog via Vital Source

Når du køber en e-bog på Academicbooks.dk, skal e-bogen enten downloades (og læses via programmet Adobe Digital Editions) eller læses via Vital Sources hjemmeside eller app. I følgende afsnit kan du læse mere om, hvordan du gør, hvis din bog skal læses via Vital Source (Bookshelf).

Har du købt en e-bog, som skal downloades, så læs mere her.


BEMÆRK:

Vær opmærksom på, at det til nogle eksaminer kun er tilladt at medtage fysiske bøger. Hvis du ønsker at tage din studiebog med til en eventuelt eksamen, er det derfor vigtigt at du orienterer dig om eksamensformen og hvorvidt e-bøger er tilladt. 

 


Få adgang til din e-bog

Når du har købt en e-bog, som skal læses via Vital Source, får du adgang til e-bogen via en e-bogslæser fra Vital Source. Du har mulighed for at læse e-bogen online (altså i en webbrowser) eller downloade en Vital Source-app til din computer, tablet eller iPhone/Android-smartphone. 

Læser du din e-bog i en webbrowser, skal du være opmærksom på, at det kun giver dig midlertidigt adgang til e-bogen. Det er derfor vigtigt, at du husker at oprette dig som bruger hos Vital Source efter du har trykket på dit aktiveringslink. Så har du efterfølgende mulighed for at logge på din profil og tilgå din e-bog kontinuerligt samt fra forskellige enheder (dog kun 2 enheder ad gangen). 

 

Få den fulde læseoplevelse 

Når du har oprettet dig som bruger, får du den fulde læseoplevelse hos Vital Source og en let adgang til din e-bog. Du kan blandt andet lave notater samt overstregninger i e-bogen.

Når du opretter en konto, skal adgangskoden indeholder mindst 8 tegn, et stort bogstav, et lille bogstav og et specialtegn (specialtegn er fx (!?+)). Samtidig har du som registreret bruger mulighed for at downloade Vital Sources e-bogslæser til din computer, tablet eller iPhone/Android-smartphone. 

 

Bemærk venligst

Adgangen til en Vital Source e-bog via en webbrowser er begrænset til 365 dage, men hvis du downloader appen (og dermed henter e-bogen ind i den), vil den have en længere varighed. Den længste varighed kan være uendelig (hvilket betyder, at du har købt e-bogen og ejer den for evigt), hvilket er det mest almindelige. Nogle e-bøger har du dog også mulighed for at leje i kortere perioder fx i 180 dage (svarende til ca. 6 måneder).

Bemærk, at du ikke har mulighed for at købe flere eksemplarer af samme e-bog, da der er tale om en licens, der knytter sig til en bruger.