Læs din e-bog via Vital Source

Når du køber en e-bog på Academicbooks.dk, skal e-bogen enten downloades (og læses via programmet Adobe Digital Editions) eller læses via Vital Sources hjemmeside eller app. I følgende afsnit kan du læse mere om, hvordan du gør, hvis din bog skal læses via Vital Source (Bookshelf).

Har du købt en e-bog, som skal downloades, så læs mere her.Få adgang til din e-bog

Når du har købt en e-bog, som skal læses via Vital Source, får du adgang til e-bogen via en e-bogslæser fra Vital Source. Du har mulighed for at læse e-bogen online (altså i en webbrowser) eller downloade en Vital Source-app til din computer, tablet eller iPhone/Android-smartphone. 

Du kan oprette dig som bruger på Vital Source (hvilket vi anbefaler), og derefter kan du logge ind på Vital Source fra forskellige enheder (dog kun 2 enheder ad gangen). 

Vælger du ikke at oprette dig som bruger, kan du tilgå e-bogen senere ved at klikke på det aktiveringslink, som du modtog, da du købte bogen. Da dette aktiveringslink kun er et engangslink, vil du blive videreført til en side, hvor du skal indtaste den e-mail, du benyttede, da du købte e-bogen. Herefter vil du få tilsendt et nyt aktiveringslink (dog kun hvis e-mailen matcher den e-mail, du anvendte, da du købte e-bogen).
Bemærk venligst: Aktiveringslinket udløber efter 6 uger.

Få den fulde læseoplevelse 

Det er først, når du har oprettet dig som bruger med adgangskode, at du får mulighed for at lave notater samt overstregninger i e-bogen. Når du opretter en konto, skal adgangskoden indeholder mindst 8 tegn, et stort bogstav, et lille bogstav og et specialtegn (specialtegn er fx (!?+)). Samtidig har du som registreret bruger mulighed for at downloade Vital Sources e-bogslæser til din computer, tablet eller iPhone/Android-smartphone. 

Vi anbefaler derfor, at du opretter dig som bruger for at få den fulde læseoplevelse samt lettere adgang til e-bogen. 

Bemærk venligst: Adgangen til en Vital Source e-bog via en webbrowser er begrænset til 365 dage, men hvis du downloader appen (og dermed henter e-bogen ind i den), vil den have en længere varighed. Den længste varighed kan være uendelig (hvilket betyder, at du har købt e-bogen og ejer den for evigt), hvilket er det mest almindelige. Nogle e-bøger har du dog også mulighed for at leje i kortere perioder fx i 180 dage (svarende til ca. 6 måneder).

Bemærk, at du ikke har mulighed for at købe flere eksemplarer af samme e-bog, da der er tale om en licens, der knytter sig til en bruger.