Sådan downloader du din e-bog

På denne side får du alt den information, som du skal bruge, når du har købt en e-bog. Det er vigtigt, at du læser hele teksten omhyggeligt . Når du har købt e-bogen, modtager du et link til e-bogen i en e-mail inden for 30 min. Linket skal aktiveres inden for en måned fra købsdagen. Læs FAQ nederst på denne side.

Har du købt en bog som skal læses via Vital Source så klik her for mere info.


BEMÆRK:

Vær opmærksom på, at det til nogle eksaminer kun er tilladt at medtage fysiske bøger.
Hvis du ønsker at tage din studiebog med til en eventuelt eksamen, er det derfor vigtigt at du orienterer dig om eksamensformen og hvorvidt e-bøger er tilladt. 

Vælger du at købe en e-bog, er det vigtigt at du installerer et læseprogram INDEN du henter din e-bog.
Vi anbefaler, at du installerer det gratis program Adobe Digital Editions (eller alternativt Bluefire Reader).
Husk også at autorisere din enhed med et Adobe ID, og tage en back-up af e-bogen. Så er du sikret, hvis du vil flytte din e-bog mellem enheder.

 

E-bøger på tablet og smartphone

1. Download Adobe Digital Editions
Det er vigtigt, at du installerer det gratis program Adobe Digital Editions (hent programmet i App Store eller Google Play) inden du henter din e-bog. 

2. Autoriser din enhed (log-in) med Adobe ID
For at kunne hente og læse en DRM-beskyttet e-bog, skal du autorisere din enhed (logge ind) med Adobe ID. Det skal du gøre, inden du henter den DRM-beskyttede e-bog, ellers kan du risikere, at e-bogen går tabt. Vi anbefaler, at du autoriserer din enhed med et Adobe ID, uanset om din e-bog er DRM-beskyttet eller ej.

    Sådan autoriserer du med Adobe ID:

 • Åbn 'Adobe Digital Editions' på din smartphone eller tablet.
   
 • Klik på menuen i øverste venstre hjørne og vælg derefter menupunktet ’Settings’.
   
 • Klik på 'Authorize' og log-in med dit (Adobe ID) brugernavn og adgangskode (eBook Vendor = 'Adobe ID').
   
 • Hvis du ikke har et Adobe ID, skal du vælge ‘Create Adobe ID’.
   
 • Klik på ‘Aktiver’ for at afslutte autoriseringen.
   
 • Du er nu klar til at hente og åbne din e-bog.
  BEMÆRK: Hvis du ikke autoriserer din enhed med et Adobe ID, kan du risikere, at e-bogen IKKE kan flyttes til andre enheder.
   


E-bøger på PC og Mac

1. Download Adobe Digital Editions
Det er vigtigt, at du installerer det gratis program Adobe Digital Editions (hent programmet her) inden du henter din e-bog.

2. Autoriser din computer med Adobe ID
For at kunne hente og læse en DRM-beskyttet e-bog, skal du autorisere din computer med Adobe ID. Det skal du gøre, inden du henter den DRM-beskyttede e-bog, ellers kan du risikere, at e-bogen går tabt. Vi anbefaler, at du autoriserer din computer med et Adobe ID, uanset om din e-bog er DRM-beskyttet eller ej.

    Sådan autoriserer du med Adobe ID:

 • Åbn Adobe Digital Editions.
   
 • Klik på fanen ‘Help’ og vælg ‘Authorize Computer’.
   
 • Log-in med dit (Adobe IDs) brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke har et Adobe ID, skal du vælge ‘Create an Adobe ID’ til højre i boxen.
   
 • Klik på ‘Authorize’ for at afslutte autoriseringen.
   
 • Du er nu klar til at hente og åbne din e-bog.
  BEMÆRK: Hvis man vælger at benytte computeren til autorisering, og derfor ikke anvender et Adobe ID, kan e-bogen IKKE flyttes til andre computere eller bærbare enheder.

 

3. Tag en back-up af din e-bog
Vi anbefaler, at du gemmer en kopi af din e-bog i Dropbox, på et usb-stick eller lignende. Så er du sikret, hvis du vil flytte din e-bog mellem enheder, fx hvis din computer bliver stjålet eller går i stykker.

Husk, at dit link til download af e-bogen, skal aktiveres inden for en måned fra købsdagen.

 

Deling af e-bøger er forbudt

Adobe DRM er den kopibeskyttelse, som de fleste forlag bruger på deres e-bøger. Derfor har man behov for at oprette et Adobe ID, hvis man vil kunne læse e-bøger på e-bogslæsere eller andre læseenheder, også selv om man slet ikke bruger Adobe Digital Editions som læseprogram.

En e-bog kan også være vandmærket og ikke kopibeskyttet.

Vandmærkning betyder, at e-bogen har en mærkning, der gemmer sig på dit ordrenummer. På den måde kan mærkningen bruges til identifikation af sælger og køber i de tilfælde, hvor der er tale om et evt. overtrædelse af ophavsretsloven.

Vandmærket påvirker ikke læsningen og udskriften af e-bogen og man kan ubegrænset kopiere e-bogen til ens andre læseenheder, det være sig en bærbar PC, mobiltelefon, iPad osv.

Uanset om e-bogen er beskyttet med DRM, vandmærke eller ikke har nogen kopibeskyttelse, så er der tale om ophavsretligt materiale, derfor er al kopiering, udover til dit private brug, og uretmæssig spredning er forbudt (bogen må altså ikke videregives til brug af andre end køberen).

 


 

FAQ 

Hvilke programmer skal jeg bruge til at læse mine e-bøger (som er købt som pdf)?  

Vi anbefaler, du læse dine e-bøger med programmerne Adobe Digital Editions eller Bluefire Reader.  

 

Kan jeg bruge Adobe Reader til at læse min e-bog?  

Nej, e-bogen kan ikke åbnes i Adobe Reader, da Adobe Reader ikke kan bruges til at åbne DRM-beskyttede e-bøger. Du skal installere programmet Adobe Digital Editions (og autorisere den med en Adobe ID), FØR du henter din e-bog.  
At en e-bog er DRM-beskyttet betyder, at e-bogen ikke kan piratkopieres. Derfor skal den læses i programmet Adobe Digital Editions.  

 

Jeg har installeret Adobe Digital Editions, men min e-bog vil ikke åbne. Hvad gør jeg?  

Det kan skyldes, at du ikke havde installeret Adobe Digital Editions og autoriseret med et Adobe-ID inden, du klikkede på linket første gang. Prøv at finde filen, som hedder ”urllink.ascm” i mappen til downloads/overførsler på din computer, og prøv derefter at åbne filen med Adobe Digital Editions. 

 

Hvor finder jeg programmet Adobe Digital Editions? 

Du kan finde programmet Adobe Digital Editions her.

Når du starter Adobe Digital Editions første gang, skal du autorisere programmet med et Adobe-ID (du kan oprettet et nyt indefra programmet, hvis du ikke har et i forvejen). Derefter kan du klikke på linket i den e-mail, du har modtaget.  

 

Jeg har købt min e-bogen i formatet PDF og undrer mig over den kommer i format acsm?  

Der er tale om en DRM-beskyttet fil af filtypen er acsm, men det bagvedliggende format er PDF. Den skal læses med et læseprogram som Adobe Digital Editions, og inden du åbner den, skal du autorisere programmet med et Adobe-ID. 

 

Kan jeg som linux-bruger læse PDF e-bøger via Adobe Digital Editions? 

Som Linux-bruger kan du desværre ikke downloade nogen af Adobes produkter og bør i stedet vælge en e-bog, som kan læses via Vital Source.  

 

Kan jeg have min e-bog på to forskellige enheder?  

Du kan godt have samme e-bog på to enheder. Du skal blot du autorisere Adobe Digital Editions på begge enheder med den samme Adobe-ID. 

 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke har et Adobe-ID? 

Når du starter Adobe Digital Editions beder programmet dig autorisere med et Adobe ID. Hvis du tidligere har oprettet et Adobe-ID, kan du logge på med dette. Hvis ikke, kan du oprette et nyt Adobe ID. Det kan du gøre via programmet eller her

 

Jeg får fejlmeddelelse: ”Unable to download Error getting license, License server communication problem: E_ACT_NOT_READY” - hvad skal jeg gøre?  

Der er opstået en fejl med dit Adobe-ID. Dit Adobe-ID fjernes og geninstalleres. Adobe har vejledning som du kan følge her:   
https://helpx.adobe.com/dk/digital-editions/kb/activation-errors-adobe-d...

 

Kan jeg printe min e-bog? 

Det er de enkelte forlag, der bestemmer i hvilket omfang e-bogen må printes. I Adobe Digital Editions finder du reglerne omkring print og kopiering ved at højreklikke på e-bogen og vælge ‘Item info’. I Bluefire Reader finder du reglerne omkring print og kopiering ved at klikke på bogen, og vælge ‘Info’.

 

Jeg bor i udlandet. Kan jeg købe en e-bog hos jer? 

Nej, vi har desværre ikke rettigheder til at sælge e-bøger til udlandet.

 

Hvordan skal jeg henvende mig, hvis jeg vil have hurtigst mulig support? 

Hvis du klikker på linket i den e-mail, som du har modtaget, så kan vi hurtigere behandle din sag.