Levering og afhentning

Hvad koster det at få sendt min bestilling?

Priserne for forsendelse afhænger af, hvilken leveringsform du vælger. Du kan se priserne for de forskellige former for forsendelse i kassen, når du aflægger din ordre, og du kan også se de aktuelle priser for forsendelse her.
 

Hvad er forskellen på Postens erhvervspakker og Postens privatpakker?

Erhvervspakker er levering til en virksomhedsadresse, dvs. til en adresse, hvor der er registreret et CVR-nummer, fx din arbejdsplads. Privatpakker er levering til en privat adresse. Der gælder forskellige priser for levering af erhvervspakker og privatpakker.
 

Hvor lang tid tager leveringen af min bestilling?

Det afhænger af leveringstiden på de enkelte varer på din ordre, som du kan se her i webshoppen og på din ordrebekræftelse. Vi sender så vidt muligt dine varer samlet, så er der varer på din ordre med forskellige leveringstider, skal du som udgangspunkt regne med den længste som forventet leveringstid for din samlede ordre. Når din bestilling er afsendt fra os, vil du typisk modtage den med PostNords pakkepost næste hverdag. Læs mere om leveringstider og forsendelse her.
 

Hvordan kan jeg vide mere præcist, hvornår min pakke ankommer?

Når din bestilling er pakket og afsendt fra os, modtager du en mail med faktura og et Track & Trace-nummer, så du kan følge pakken. Du kan også se dit Track & Trace-nummer på din ordreliste på Min side.
 

Jeg har ikke modtaget et Track & Trace-nummer

Du modtager først et Track & Trace-nummer, når din bestilling er pakket og afsendt fra os. Du modtager det i en mail sammen med din faktura. Har du modtaget denne mail uden et Track & Trace-nummer, og kan du heller ikke se det i din ordreliste på Min side, kan du kontakte kundeservice, der kan hjælpe med at undersøge sagen.
 

Kan jeg afhente min bestilling i butikken?

Det kan du bestemt, og det er gratis! Du vælger blot ”afhentes” som leveringsform i kassen og herefter kan du vælge, hvilken butik du vil afhente i. Du modtager en mail, når dine bøger er klar til afhentning. Læs mere om afhentning af webbestillinger i butikkerne her.
 

Får jeg bøgerne hurtigere, hvis jeg afhenter min bestilling i butikken?

I nogle tilfælde kan du være heldig, at det går lidt hurtigere end at få tilsendt bøgerne, hvis bogen allerede er på lager i den butik, som du vil afhente i. Det er dog den leveringstid, der er angivet på varen, som gælder - denne gælder også, når du vælger afhentning i butik.
 

Hvordan betaler jeg, når jeg bestiller online og afhenter i butikken?

Når du bestiller bøger til afhentning, gennemfører du betalingen i webshoppen, men pengene bliver først trukket på dit betalingskort, når du afhenter varerne, og handelen er afsluttet.
 

Kan jeg få sendt min bestilling til udlandet?

Vi sender gerne ordrer til udlandet, men vi beder dig kontakte kundeservice for bestilling. Du kan ikke oprette en ordre til levering i udlandet her i webshoppen. Vær særlig opmærksom på leveringspriserne og de forskellige momsregler ved forsendelse til udlandet og forskelle inden for og udenfor EU, så du ikke får en dyr overraskelse! 
 

Hvordan leveres e-bøger?

E-bøger leveres som et link til at downloade e-bogen. Linket finder du på Min side i listen over dine købte bøger. Har du ikke modtaget det inden for 10 minutter, efter du har gennemført bestilling og betaling, bør du kontakte kundeservice, da der kan være sket en teknisk fejl. Sørg for at læse vejledningen om e-bøger, før du klikker på linket - du skal have installeret læseprogram (Adobe Digital Editions) og have et Adobe ID, før du downloader din e-bog.
 

Hvordan leveres gavekort?

Gavekort sender vi som almindelig brevpost med PostNord uden fragtomkostninger for dig.